AUGUSZTUS 18-20.

SZERELMES VÁROSOK – VECSEI LÁSZLÓ EZÉKIEL KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA

2017.08.20.
18:00

Fehér Ló Közösségi Ház

SZERELMES VÁROSOK – VECSEI LÁSZLÓ EZÉKIEL KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA

„Szerelmes városok c. ciklusomat a vidékről városba vágyódásomon túl egy, a reneszánsz nyomában tett társas utazásunk motiválta. Az utazás után évek teltek el, mire megérlelődött bennem e képkollekcióm alapmondanivalója, technikai felépítése.

 

Legyen impulzus, legyen béke, és legyen szerelem! A láttatott városrészekben ezért ölelkeznek a házak, avagy éppen hidakkal vannak összekötve. A különböző istenhitű és vallási felekezetű emberek által emelt gyülekezeti építmények a közéjük beszerkesztett hidak segítségével remélhetően kibékíthetők lesznek egymással. Városaim megfestéséhez a konstruktív irányzatot hívtam segítségül, igyekeztem változatos színvilágot felvonultatni, napszakokat megragadni, és a kitalált városrészeket meseszerű játékossággal elkészíteni. Kontúrfestéssel jól elkülöníthetővé tettem a különböző színekkel, tónusokkal megfestett elemeket. E “seholsincs” városaimat azoknak ajánlom, akik még képesek a játékra, képesek szeretni, szerelmesnek lenni, és elrugaszkodni egy kicsit a valóságtól.”

 

A kiállítást Székely Zoltán művészettörténész nyitja meg.

 

Szerelmes verseket mond Vitéz Vilmos és Zemplenszkyné Rujder Éva.

 

További rendezvények a helyszínen:

LÚDAS MATYI – MOZIELŐADÁS

A Lúdas Matyi 1976-ban bemutatott egész estés magyar rajzfilm, amely Fazekas Mihály azonos című költeménye alapján készült.   A rajzfilmet Dargay Attila rendezte, a forgatókönyvet Dargay Attila, Nepp József és Romhányi József írta, zenéjét Liszt Ferenc műveiből Daróci Bárdos Tamás szerezte.
Tovább

BABASAROK

Babasarokba várjuk a pici babákat és tipegőket.   Itt nyugodt körülmények között lehet őket tisztába tenni, játszhatnak, valamint kipróbálhatják a klasszikus diavetítő kínálta élményt.
Tovább