AUGUSZTUS 18-20.

“JÓ EBÉDHEZ SZÓL A JÓ MUZSIKA” – GREZNÁR ZOLTÁN ÉS CIGÁNYZENEKARA

2017.08.20.
12:00-14:00

Fesztivál utca

“JÓ EBÉDHEZ SZÓL A JÓ MUZSIKA” –  GREZNÁR ZOLTÁN ÉS CIGÁNYZENEKARA

Az országos hírnévre is szert tett szanyi cigányzenekart nem kell már bemutatni a mosonmagyaróvári közönségnek. Az együttes tagjai gyakori szereplői a Nyári Fesztivál programjainak. A jó hangulat garantált zenélésükkor.  Szanyban már az 1900-as évek elején megjelentek a cigányzenészek, és volt időszak, hogy a faluban 5-6 zenekar is húzta a talpalávalót. A hagyomány tiszteletét mutatja, hogy éppen Greznár Zoltán kezdeményezésére a szanyi cigány kisebbségi önkormányzat támogatásával, emlékoszlopot állítottak a rábaközi híres cigányzenészeknek. Az emlékoszlop őrzi idős Greznár Zoltán az apa, idős Bakos Sándor a nagyapa, továbbá Nyári Béla és Horváth Károly, azaz a nagy öregek nevét.

 

Greznár Zoltán és zenekarának tagjai az utolsó művelői a nagy hírű rábaközi cigányzenének.

További rendezvények a helyszínen:

TŰZIJÁTÉK

A tűzijáték minden évben sokakat vonz az utcára, kicsik és nagyok egyaránt gyönyörködnek a színpompás „fényzuhatagban”. Mondhatjuk, hogy ez a rendezvény megkoronázása, fénypontja.   Sok szeretettel várunk idén is minden kedves érdeklődőt!
Tovább

ÓRIÁSBÁBOS JÁTÉK A BÓBITA BÁBSZÍNHÁZZAL

Felvonulás 3 különleges óriásbábbal
Tovább

SZIGETKÖZI HALÁSZLÉ BUDAY PÉTERREL

Mosonmagyaróvár életében, immár harmadik alkalommal, az ízek és az illatok kavalkádját kínáljuk az érdeklődőknek. Ha Szigetköz, akkor halászlé, méghozzá 1500 adag egy kondérban! Vendégünk lesz mindenki kedvence, Buday Péter mesterszakács. Augusztus 20-án délelőtt látványos halászlé főzésre várjuk a fesztiválozókat. Az óriásbográcsban szigetközi halakból halászlevet készítünk. A finomság mellé társul a jó hangulatot biztosító élőzene is, […]
Tovább