AUGUSZTUS 18-20.

SZIGETKÖZI HALÁSZLÉ BUDAY PÉTERREL

2017.08.20.
12:00-15:00

Fesztivál utca

SZIGETKÖZI HALÁSZLÉ BUDAY PÉTERREL

Mosonmagyaróvár életében, immár harmadik alkalommal, az ízek és az illatok kavalkádját kínáljuk az érdeklődőknek. Ha Szigetköz, akkor halászlé, méghozzá 1500 adag egy kondérban! Vendégünk lesz mindenki kedvence, Buday Péter mesterszakács. Augusztus 20-án délelőtt látványos halászlé főzésre várjuk a fesztiválozókat. Az óriásbográcsban szigetközi halakból halászlevet készítünk. A finomság mellé társul a jó hangulatot biztosító élőzene is, mely még önfeledtebbé teszi napjukat. Az 1800 literes óriásbográcsban szigetközi halakból készült halászlevet jelképes összegért jó cél érdekében bárki megvásárolhatja a helyszínen. Töltsék nálunk az ünnepi ebédet! Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

Buday Péter

Buday Péter mesterszakács földrajz-történelem tanárnak készült, de nem vették fel a főiskolára, így szakácstanoncnak állt a budai Alabárdos Étterembe. Hamar kitűnt tehetségével, később felvették a vendéglátó-ipari főiskolára. Mestereitől tanulta: mindenben tökéletesre kell törekedni, középszerű bárki lehetKonyhaművészetét Németországban, Svájcban tökéletesítette, majd bejárta szinte az egész világot, hogy a gasztronómia minden irányzatát elsajátítsa. Tudását itthon először a Remiz és a Kisbuda Gyöngye séfjeként kamatoztatta, majd a Matteo és Larus Éttermeket irányította. Buday ma is olvassa az angol, német, francia, olasz szaklapokat. Számára a konyha szellemi műhely, a főzés kutatómunka is. Fiatal korában falta az irodalmat, történelmet. Az ízek históriájától még az étkezés is élvezetesebb.

 

halászléhalászlé2

További rendezvények a helyszínen:

“JÓ EBÉDHEZ SZÓL A JÓ MUZSIKA” – GREZNÁR ZOLTÁN ÉS CIGÁNYZENEKARA

Az országos hírnévre is szert tett szanyi cigányzenekart nem kell már bemutatni a mosonmagyaróvári közönségnek. Az együttes tagjai gyakori szereplői a Nyári Fesztivál programjainak. A jó hangulat garantált zenélésükkor.  Szanyban már az 1900-as évek elején megjelentek a cigányzenészek, és volt időszak, hogy a faluban 5-6 zenekar is húzta a talpalávalót. A hagyomány tiszteletét mutatja, hogy […]
Tovább

TŰZIJÁTÉK

A tűzijáték minden évben sokakat vonz az utcára, kicsik és nagyok egyaránt gyönyörködnek a színpompás „fényzuhatagban”. Mondhatjuk, hogy ez a rendezvény megkoronázása, fénypontja.   Sok szeretettel várunk idén is minden kedves érdeklődőt!
Tovább

MESTERSÉGEK UTCÁJA

Mackó készítés, gyertyamártás, cipész, kovács, fafaragás, agyagozás, hímzés, halászháló készítés, könyvkötés, üvegműves, nemezelés, gyertyamártás, csigatészta készítés, szíjgyártás, szappankészítés, mézeskalácssütés, merített papír készítés, szitanyomás textilre, szövés szövőkereten, szádfán, fonás rokkán, csuhé-, gyékény- és kosárfonó műhely, hangszerkészítés: körtemuzsika és zúzoló.   Szabadtéri hangszerkiállítás a Magyar Hangszermíves Céh gyűjteményéből Bársony Mihály hagyatékból.   Hangszerbemutató és -készítő műhely aprók […]
Tovább